derma nuff

“ Selamat Datang..Sila Tinggal Link Kat Komen, Nanti Sue Balas Kunjungan”

Jumaat, 18 Mac 2011

Tanya Fahmi: Aku Ni Tak Cantik Ke?

cakap pasal cantik,sue dijemput untuk join satu segmen dari blog cerita fahmi ni...
cara2 nya macam kat bawah ni...

1)Buat entry dengan tajuk "Tanya Fahmi: Aku Ni Tak Cantik Ke?"
saya dah buat..tu..kat atas tu..



2)Link kan entry anda ke entry ini.

dah jugak...

3)Jawab soalan ni..

- Apakah maksud kecantikan. Bagaimana seseorang itu boleh dikatakan cantik?
Cantik tu subjektif…bagi sue, kecantikan sinonim dengan rupa…kulit yang cantik,kebersihan, cara bawa diri, karekter individu tersebut, karisma, aura dan yang paling penting sekali budi bahasa..tanpa budi bahasa dan pekerti yang baik, cantik secantik Angelina joilie sekali pun, xkan terpancar kecantikan tu.. 




-Adakah kecantikan itu penting? Kenapa?
Yup…sebab ia salah satu keindahan yang mententeramkan jiwa…kecantikan dari segi rupa, mahupun pekerti…

-Apa perasaan anda bila ada orang cakap anda tak cantik?
Biasa je…tapi bila orang yang kita sayang @ suka cakap kita xcantik, rasa rendah  diri tu agak mendadak la…tapi bila fikir-fikir balik, cantik tu subjektif..dah pada mata orang tu sue xcantik,sue terima je la…

4)Kongsikan satu tips kecantikan yang boleh dipraktikkan bersama.
Jangan malas tuk cuci muka, sentiasa bermanis muka dan senyum..

Macam sue,sue pakai lulur buatan sendiri…iaitu beras + kunyit,pastu kisar..
Bagus tuk buang white head n black head serta rawat parut jerawat..


5)Tag dua orang sahabat blogger yang anda rasakan mereka cantik. Maklumkan kepada mereka yang mereka di tag supaya mereka t tahu mereka cantik.(sekali-sekala puji kawan apa salahnya)=)





8 ulasan:

titirara berkata...

Woww ~ malam ni tira buat k :) mekacih ...

Suraya berkata...

ok...mekasih titirara :)

SYARIFF HAIKAL berkata...

CIKGU SURAYA NI MMG CNTIK LA..

My MiRa berkata...

kamu cantik lah
sayang...ehehhe
:)

Oppa Kudin Nz berkata...

xpyh gune pape pon xpe..
wokey punyer.. :D

pRiNCe berkata...

http://hackerz91.blogspot.com/2011/03/contest-cabutan-bertuah-untuk-semua.html


selamat berkenalan..sy pembaca baru...:)

Fakhrul1409 berkata...

owh ckgu suraya...meh jemput sini tgk..Hahahaa..

Aku tergilakan Cikgu Suraya!! Tapi........... Selanjutnya disini >> http://decadeworld.blogspot.com/2011/03/aku-tergilakan-cikgu-suraya-tapi.html

Republic Aku berkata...

betul la ....cantik....

Suami Isteri

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...