derma nuff

“ Selamat Datang..Sila Tinggal Link Kat Komen, Nanti Sue Balas Kunjungan”

Isnin, 2 Mei 2011

pengalaman: ngeri? best? takot?

salam semua..jumpa lagi kita hari ni..alhamdulillah...
ingat tak yang sue pernah janji tuk cerita pengalaman sue di BIG ?
now sue nak citer ar cikit kan...

lebih kurang pukul 3 lbih kami bertolak dari ipg...mse ni kan, sue rase malas sangat nak gi tau...entah kenapa lah..adoiii...jln ke Sekayu tu akan melaui jalan depan rumah sue...erk.. *korang faham x maksud sue ni*
meh sue terangkan..sila lihat gambar dibawah~



huhuhu...so, mase perjalanan ke sekayu, sue behenti jumpa mak ayah jap..tuk bagi laptop dan handphone sue..(sila rujuk gambar diatas) sue xyakin tuk tinggalkan laptop kat asrama...sebab sekarang banyak kes kecurian yang melibatkan orang luar..baik la sue bagi mak ayh simpan kan...
ayah sempat lagi masukkan buah salak dalam poket sue mase sue turun dari bas  jumpa mak ayah..hehe..*cam tau2 je anak dia kuat makan*
mak pulak bagi sue kain batik...fuhh..buat hilang rindu la...leh peluk kain batik mak time tido kat sana... :P

mase sampai kat sana ujan..so kena tunggu ujan behenti baru leh pasang khemah...xde yang special nak citer..cume malam tu, ade kisah ngeri sikit...
setiap malam, setiap orang akan berjaga (sentri) untuk mengawasi kawasan khemah..2 jam satu kumpulan ..sue kumpulan B..so malam tu kmpulan sue jaga dari pukul 2 hingga pukul 4...masa duk berjaga tu, ade lectrer mai... so sue sembang ngan dia pasal kawasan tu...sila rujuk gambar dibawah:



masa duk sembang2 ni, sue rasa lain macam jep..terasa meremang bulu tengkuk...sue yakin ada sesuatu yang x kena ni...so sue buat2 amik air dan beralih duk ngadap dekat cikit ngan lectrer...(rujuk gambar atas) ..pastu sue tanya la kat lectrer yang dia tahu ke kenapa sue beralih tempat duduk kan,...rupanya lectrer sue tu nampak makhluk tu..dan kami baca2 apa yang patut dan berbual2 buat macam xde apa...xlama lepas tu, lectrer sue ckap, "makhluk" tu dah pergi dari situ...fuhhh..mean betul la apa yang sue rasa tadi..sue dapat rasa kehadiran "dia"....nasib baik malam tu tido elok jep...keesokan harinya, masuk hutan,daki bukit...aduhh..penat sangat sangat sangat sangat sangat..sue kira dah lasak tau, tapi hari tu tersangat lah memenatkan... tapi disebabkan kawasan dalam hutan tu, dan air terjunnya yang subhanallah..cantik sangat! sue jadi teruja sangat2...tapi malam tu, sakit gile badan...huhuhu

ada gak aktiviti air...kami kena berenang dalam tasik....sue takot sangat! sue dah la kayu bab berenang2 ni....aduhhhhh....macam2 sue pikir.. ade ikan besar  yang nak makan sue la...ade buaya la....hurmmmm *pengaruh tv* seb baik lepas gak cabaran2 tu....ade lagi aktiviti lain, tapi malas nak citer..hihihi


apa2 pun, kesimpulannya, kem BIG tu agak best, namun tersangatlah penat...banyak ilmu baru dan pengalaman yang berguna...


yang pasti, kem ni sesuai untuk sesiapa yang nak tinted kan kulit..hahahahaha :P



duk godek2 pic kat facebook, jumpa profile pic sue yang lama ni.. :P

time ni ngah duk "gila" mengedit gambar~~~


feeling2 model la kunun... *muntah*











6 ulasan:

Azlan Hasan berkata...

perh!!siap meremang bulu roma..

Regards,
-Strider-

Aimie Lieyana berkata...

err takot nk g camping..

sticker_getah berkata...

cuak gak tu,ish!!

Faizal88 berkata...

hihik...kalau meremang bulu mesti tomey kan (yg mengenali suraya)

deDetz berkata...

cantik la gambar tu kak =)

アヌム ちゃん~~ berkata...

Salam.nice entry :)
Feel free to read my new entry @ frommetoyou~
(^____^)

Suami Isteri

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...