derma nuff

“ Selamat Datang..Sila Tinggal Link Kat Komen, Nanti Sue Balas Kunjungan”

Selasa, 10 Januari 2012

gebu makin kurus

salam semua...
hurrmmmm...sedih..yup...sedih...gebu makin kurus...
kalau sue makin kurus, xpe gak...sbb tu yang sedang sue usahakan sekarang..dan alhamdulillah, makin ade perubahan..tapi yang sedih nye sekarang, gebu makin kurus...korang tahu sape gebu? gebu ada lah kawan baik a.k.a kucing tercantik + baik+manja ....
kat umah sue kan ade makcik gebu, makcik soken, makcik fisya dan pak joko...
tp gambar kat bawah ni gambar makcik gebu dan makcik soken
yang kelabu tu makcik gebu...dan yang ido atas tangan dia tu makcik soken..mereka ni sahabat baik...

semalam mase call mak, mak cakap makcik gebu pelik sekarang...dia suke duk sorang2, termenung, makan pun sikit je...siyes..kucing pun macam tu...mak pun sedih tengok dia macam tu...kalau korang nak tahu, makcik gebu ni baik sangat tau...sekarang sue ni dah jadi tilam dia...lau sue balik rumah, sue lah yang jadi port terbaik dia landing...hari tu mase sue sedap2 baring atas katil dan gayut ngan encik sayang, tetiba je pintu bilik terbuka slow2 dan tengok2 dia yang masuk dan terus naik atas katil dan amek port terbaik, dia landing atas perot sue.OK. ....manje sangat dia ni...
kadang2 sue tengah menjahit felt or tengah tengok tv pn, dia akn dengan selambanya datang tido atas riba....
masa malam sebelum sue ke KL ritu, dia siap berebut ngan fisya sbb nak tido atas riba sue...tp last2 dua2 mengalah dan berpakat kongsi tido atas riba sue, sambil sue menjahit felt buat angry bird...soooo swwweeeeetttt.....ce tengok ni
sweet je gebu ngan fisya ni :)

sue suka cakap dan citer masalah kat kucing...terutama makcik gebu dan fisya..sbb nye dua2 suka bermanja..so sambil dia baring ats riba, or perot, sue mesti selalu cakap ngan gebu or fisya ni...mesti ade yang cakap sue ni gila kan? cakap la nak cakap ape pun...yang pasti, rasa lega sangat cakap ngan dia sbb dia akan pandang kita seolah2 dia paham ape yang kita cakapkan...beza sangat berbanding cakap ngan manusia...
kucing ni ade satu sifat yang sangat istimewa..mereka tahu kita sayang mereka or tak..dan meraka akan sayang dan setia pada tuannya...

tapi masalahnya sekarang, mak cakap gebu suka menyendiri, dan kurang makan...mungkin dia pun dapat rasa masalah yang sue citer tu kottt (ade ke cam tu?)..xpun, gebu rindu xde orang nak peluk, tido ngan dia dan jadi port landing dia....hurmmm...gebu sabar yeee...nanti kakak balik khamis ni!!!


2 ulasan:

shark berkata...

xleh pkai nama gebu dhler pasni kalu kurus:)

Suraya Faizal berkata...

ia tetap gebu dihati sue...mngkin gebu pn rindukan encik faizal...selalu encik faizal call tnye khbar dia...skrg mngkin encik faizal bz cket xde mse...hari ni gebu langsung xmkn nasi...mak temankan pun dia xnk mkn....siap smbunyikan diri jauh dari org :(

Suami Isteri

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...