derma nuff

“ Selamat Datang..Sila Tinggal Link Kat Komen, Nanti Sue Balas Kunjungan”

Rabu, 9 Januari 2013

cara hias diari @ buku nota secara kreatif

salam semua...hai..hai..hai...kite jumpa lagi dalam rancangan kreatif deco-deco..hehehe
banyak la punya rancangan...kemain lagi kan sekarang...padahal tak kemana ponnn...nak masuk majalah,tv la kononnye cik sue ni..padahal makhluk bumi pun xknal cik sue ni sape kannn...kesiaaaannn... :P (tp mak ckp, berangan xpe...lalalaa)

ok lah...kite terus ke tajuk utama kite iaitu pasal cara hias diari @ buku nota secara kreatif...semua tahu kan ape itu buku nota ataupun diari kan....


xpun yang macam ni ke...

ikut citarasa masing2 la...klu bagi girl2, mostly suke diari yang comel2, pink coloue gituuu... pepel ke.. (merujuk diri sendri k..hehe)..ikutlah warna ape dan style cmne skli pun...tetap kite panggil diari ataupun buku nota jg kan...

so, ade yang xmampu or rsa membazir beli yang cantik2 sebab terlalu mahal dan sebagainya, jgn risau....yang mahal xselalunya cantik dan yang cantik xselalunya mahal...korang boleh buat sendiri je..yang penting, fikir mesti mau kreatif!

bahan-bahan nak buat ni senang je...

-sebuah buku nota@diari
-pembalut hadiah (pilih corak ikut citarasa)
-plastik pembalut buku
-gam
-gunting
- pita pelekat (salotape laaa..hehe)


1. mula2 google gambar/frame yang unik dan cute mengikut kegemaran anda.
edit menggunakan adobe photoshop bagi melakukan teknik montaj meletakkan gambar sendiri pada vektor frame tadi. reka letak mengikut citarasa dan kreativiti sendiri.



ni contoh hasilnya..print mengikut saiz yang dikehendaki....

2. kemudian balut buku menggunakan pembalut hadiah yang di pilih tadi dan selepas itu tampal gambar yang telah di cetak td pada muka hadapan buku...kemudian balut buku itu menggunakan plastik pembalut buku...

tadaaaaa...siap daaa...simple je kn...boleh la cube...



dan kalau nak lebih kreatif, lukis sendiri kartun dan tampal pada muka hadapan buku tadi :)
olololo...tomey2 nye awak....


jadi.....jom! kreatifkan diri...:D


p/s: xsiap ag lukisan mawar merah...:P

Tiada ulasan:

Suami Isteri

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...