derma nuff

“ Selamat Datang..Sila Tinggal Link Kat Komen, Nanti Sue Balas Kunjungan”

Isnin, 23 Disember 2013

Review Cerita Frozen 2013


Assalamualaikum... semenjak lepas berkahwin ni, baru lah sue ni reti masuk panggung wayang ni..sebelum ni tak kenal pom..haha..antara cerita yang pernah tengok dengan encik suami ialah Bikers Kental, Hobbit, Thor 2, Now You See Me, Riddick, Bait, Skyfall, insidious, dan After Earth..cuba cari cerita yang jiwang kami pernah tengok, xde kan? hihi..memang encik suami suka cerita action2 ni...skali ngan sue sangkut jugak cerita camtu...haha

tapi yang latest kami tengok The Hobbit dan Frozen...dan memandangkan sue yang nak tengok sangat cerita ni, encik suami pun setuju la...tapi dengan syarat yang bahasa inggeris punya... ha...Sir Ijat dah letak syarat...hehe..tau sangat...encik suami tak suka cerita alih bahasa...jadi, mempersembahkan kan...FROZEN!

versi ori, English. 

auuu..sejukkk

Ni watak utama..Elsa, si kakak... Permaisuri Salji..dia ade kuasa buat snow dari kecil lagi...tapi dia tak tahu nak kawal kuasa dia...

Anna... ni si adik...masa kecik anna ni suka ajak elsa main salji..wat orang salji..tapi tiba2 dia terkena kuasa pembeku kakak dia tanpa sengaja....sejak dari tu elsa tak pernah lagi bergaul dengan anna dan mngasingkan dirinya sebab takut Anna tercedera lagi sehingga kehilangan nyawa.

Kristoff....memang mula2 tak agak pun dia ni watak penting..sebab dia ni cuma penjual ais je...terjumpa Anna masa Anna nak gi cari Elsa..tapi rupa-rupanya dia ni pasangan si Anna


Hans..asalnya cair jugak dengan dia ni...dia baru kenal sehari dengan Anna, terus nak kahwin kan...tapi rupanya paling jahat!!!! dia berniat nak rampas tahta rupanya...


si Olaf ..ni lah penceria cerita...ada dia rasa seronok sangat...terutama skli masa dia cerita pasal musim panas..dia sangat suka dan berangan nak menikmati musim panas sedangkan dia xsedar yang dia akan mencair....hahahha...klakar...

SECARA KESIMPULANNYA, cerita ni best..dan sangat seronok...hihi..

P/s: Abang! please pasni bwk sayang tengok wayang lagi k...hehe


dan last..ade jugak pic Permaisuri Hati Encik Izzat.. hihi


dan kepada yang bru follow tu,



2 ulasan:

ijatnuar87 berkata...

urm...cam menarik jek citer ni ek...braper bintang boley bagi nih?hehehe

Puan Suraya berkata...

ngade2 la abg ni...bagi 5 bintang la sebab gi tengok ngan suami..feeling dia tu lain sikit...ehhehe..

Suami Isteri

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...