derma nuff

“ Selamat Datang..Sila Tinggal Link Kat Komen, Nanti Sue Balas Kunjungan”

Isnin, 9 September 2013

Pic Raya Pertama Bersama Suami & Keluarga

Assalamualaikum..selamat hari raya ...orang dah lama ucap, kite baru nak tergedek2 ucap ..haha..pesen lambat! bukan ape..tengok orang lain duk post entri tentang syawal kan,teringin la jugak nak mengada-ngada buat entri jugak :P

raya tahun ni xbanyak amik pic pon...tahun ni kan 1st raya bersama encik suami...sebelum ni,zaman single suka sangat la amik pic, posing sorang2, perasan, kelip2 mata and so on....hahahha..now, bila dah jadi isteri orang ni, amik gambar pun jarang sangat dah..aritu sebab handset rosak kan, now dah ade handset baru pon, masih lagi terbiasa dengan keadaan naif tak berhandset berkamera dulu...hahahaha..kesian x?? :P

encik suami ade la kamera DSLR kan..so boleh la menyelit sikit2...hehe..tahun ni beraya kat kampung belah suami..so, gambar raya ramai2 pun belah suami la...

tapi ni pic masa raya kedua..nak kuar g umah terbuka guru pembimbing n jalan2 kat umah kawan... jelas terpancar kebahagiaan kan..Alhamdulillah sue bersyukur bertemu jodoh dengan encik suami..:D

yang ni pulak gambar ramai2 kat umah adik beradik mak (belah suami)..cuba cari sorg yang buat peace tu..tu lah saya..menantu yang banyak mulut dan kadang2 terover ceria..ahaha.. + makan banyak..haha..ni pic encik suami yang tolong amikkan..


pic di pagi raya yang hening...kui3...nampak tak ape yang beza?? yang lain semua tema merah...kami je ungu..repeat pakai baju mase sambut menantu..haha..jimatttttt...
tapi perasan tak? badan sue macam makin berisi jer..huhuhu..macm mana ni...

ni masa jamuan raya kat sekolah...sue jadi pengacara majlis..guru besar lak puji..jadi, haruslah kembang hidungnya..hehe.. baju ni encik suami yang belikan..cantik x?heeeee...


so, kesimpulannya...sangat lain rasanya bila dah beraya masa dah berumahtangga..lain sangat...tapi sangat sweet~~~ so, kepada yang muda dan plan nak kawen tu, sue cadangkan, kawen la..xrugi pun kawen muda..masih boleh belajar,..cume bezanya, tnaggungjawab bertambah n kita ada hubungn yang halal..dapat dua kuarga...hehehe...seronok...pandai2 la uruskan masa.. :D

p/s: semoga hubungan kami sekuarga kekal erat..hingga ke syurga...
      - encik suami, saya sayang awak tau ! ;)





15 ulasan:

yqnq ellyana berkata...

comelnyaa akak :-)

aniswany lazim berkata...

cantiknye awak!!berseri2 muka..

anis doakan awak dan somi bahagia sampai syurga ye! ^_^

S.U.F.E.E.N.A.N berkata...

Salam..

Oo kira sue baru kawin la ye..hihi..selamat pengantin baru ye..:)

haney berkata...

ayoo. da habes raya dah ahah :P

Puan Suraya berkata...

yqnq ellyana : ye ke? biasa je.. mekasih :)

Puan Suraya berkata...

anis: wa..seri pengantin baru ade lagi kot..hehe...tq...sue pn doakan anis bahagia jugak! :)

Puan Suraya berkata...

sufeenan: terima kasih :)

Puan Suraya berkata...

haney : alaaa..boleh la..kire post tertunda..hehe

nor azman berkata...

comelnya puan punya blog ini..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

Puan Suraya berkata...

terima kasih nor azman...biase2 je...nt sy pergi melawat :)

Azlan Strider berkata...

Amin...semoga ini entry raya mcm nie berterusan hingga ke anak cucu...hehe
btw, Selamat Hari Raya..

Regards,
-Strider-

Puan Suraya berkata...

hehe..encik azlan strider..lama xjalan2 sini kan..hehe..mekasih sudi datang.. selamat hari raya juga..insyaallah..hingga hujung nyawa :D

Mila Ahmad berkata...

eh dah lama tak datang blog ni. dah kahwin dah ye. samalah hehe...:)

Kool Guy berkata...

salam.. akak.. lawanya sya tengok muka kakak.. maksud saya cikgu.. :) semoga sentiasa bahagia hidup di samping suami tercinta..

Puan Suraya berkata...

wasalam kool guy..pnggil akak pun xpe..xyah bercikgu pun xpe..ni pun bukan dlm kelas...tp blog...hehehe..anyway, thank you :)

Suami Isteri

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...