derma nuff

“ Selamat Datang..Sila Tinggal Link Kat Komen, Nanti Sue Balas Kunjungan”

Ahad, 29 Jun 2014

Hadiah Ulang Tahun Perkahwinan yang Teristimewa! :D

Assalamualaikum semua....dan salam sejahtera, salam satu malaysia..hahahhaa....selamat berpuasa la sue ucapkan pada semua yg datang baca blog pasal resepi ke, pasal wonderglow ke, pasal ape2 aje pun, terima kasih banyak-banyak....

ni Ramadhan kedua sue sambut sebagai isteri orang..dan ni ramadhan pertama sue sambut sebagai mommy to be....seronok, teruja dan penat! hahaha

ulangtahun perkahwinan sue bersama suami tercinta pada 25 Mei...tapi pada tarikh tu encik suami masih belum cuti sekolah,..hari ahad...jadi, kami keluar jalan2 dan makan je malam tu... tu pun dah cukup seronok dah..dan encik suami ade jugak bagi hadiah...tp hadiah tu kite je la yg tahu...heehhehe

sebenarnya sue baru je stop makan pil perancang...lagipun dah nak last sem dah kan..stop ambil pil dan last period bulan 4...

nak dijadikan cerita, 27 mei tu classmate sue Haezah kahwin...jadi sue buatkan pakej guestbook corner + mini pelamin untuk kwn2 nk bergambor...


hari tu ramai kawan tegur sue nampak berisi lain macam...ramai jugak yang tanya dah ade isi ke? sue jawab je lah tak tahu sebab memang tak tahu... sue patutnya period keesokkan harinya...hari rabu...

bila hari rabu muncul, sue menunggu dengan penuh debaran..ceh..hahaha...ye la...sampai ke petang, xperiod2 jugak..hurmm...takot juga nk berharap sangat sebenarnya sebab baru je stop pil..takot2 xlekat pun lagi...tapi muka dah start naik jerawat semacam je...hurmm...macam nk period kan? malam tu sue dan encik suami gi farmasi utk belikan mak ubat batuk, alang2 dah ada kat farmasi tu, sue minta encik suami belikan pregnancy kit yg murah je...rm 8 je...

sampai je kat umah, encik suami suruh sue sabar dulu...tunggu dua tiga hari lagi baru check...ikutkan hati memang xsabar dah...hahaha...tp sbb pernah terbaca yg waktu paling sesuai nk test adalah ketika subuh tu,,...mlm tu tido tak lena dah,...bangun nak sembahyang subuh tu, sue amik kit tu dan asyik tenung je kit tu....encik suami pandang sue... last2 dia cakap, kalau xsabar jugak, gi jelah test....dia dah kenal benor isterinya yang tahap kesabaran rendah dan keeksaitedan tinggi..haha....sue pun masuk bilik air dan terus test..terkejut gila okey... xsampai 3 saat pun, terus naik dua line terang gila-gila n jelas yang amat...


masuk bilik balik dan senyum macam kerang busuk depan encik suami...hahahaha...abg, kita akan jadi mummy n daddy xlama lagi! encik suami senyum n ucap syukur je... (pdhal cover cool je tu...) hahhaha....masa tu rasa macam sedih sikit sebab nampak macam encik suami x eksaited mne...rupanya dia masih terkejut sebenarnya...hahahaha....

esoknya boleh pulak dia cakap, "xsabar nak bawak baby jalan2 nanti..."
amik ko...mendalam sekali, double triple punya eksaited dia bagi...hahahaha...tapi kan, akak sue cakap, dia xnak la sue berharap, tapi dia cakap ade org cakap (adeehhh), kalau cepat sangat naik double line n jelas, kebarangkalian kembar...fuhhh....rasa nk lompat! tapi xnak la berharap sangat...nk tunggu scan yang seterusnya nk konpemkan... xkisah la kembar ke tak, janji baby sihat dan comey! kekekekke...

Alhamdulillah...diberi peluang rasa pengalaman indah ni...seronok...tapi, alahannye alahaiiii...kulit muka dan badan jadi teruk sangat tau...tapi disebabkan fikir yang ni semua demi baby, mama relakan sayang....huhuhu..muntah2 pening pun ade jugak sikit2...

kesimpulannya, inilah hadiah teristimewa utk ulang tahun perkahwinan kami... :)
harap korang pun sudi2 la doakan yang terbaik buat kami... :)


p/s: kpd yang tak suka sue cerita ni, duduk diam2 boleh? xpayah la nak busy body terlbih...bulan pose ni... bawak2 muhasabah diri sendiri jugak okey? :D






6 ulasan:

tenku butang berkata...

Hai.. cantiknya owner blog..
done follow sini no. 992,
jom follow me back.. leh kita
saling kunjung mengunjung pasni..
Salam kenal yea.. =)

http://tengkubutang.blogspot.com/

dan sudi2kanlah follow blog kucen teman gak yea..

http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

tenku butang berkata...

selamat ulang tahun .. =)

elma tan berkata...

Alhamdulillah..tahniah buat cikgu dan suami :)
semoga semuanya di permudahkan..
Selamat berpuasa..

Puan Suraya berkata...

tengku butang: terima kasih :) insyaallah akan balas kunjungan dan follow :)

elma tan : selamat berpuasa :) terima kasih elma :)

aizu's life berkata...

hepy belated anniversary cikgu!! <<< cam pelik je.. hahaha...
TAHNIAH atas 'pangkat' baru yg bakal dinikmati.. indahnya saat itu kan.. :')

FIQQ Black berkata...

I FOUND A CLASH OF CLANS DIAMONDS GIVEAWAY! http://maxclashgems.com Best players use this!! (TdmTe)

Suami Isteri

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...