derma nuff

“ Selamat Datang..Sila Tinggal Link Kat Komen, Nanti Sue Balas Kunjungan”

Ahad, 23 Januari 2011

Facebook punca cerai.huh.takot!

fuuhhhhh...
hari ni duk baca surat khabar ngan ATHIRAH,as u know, my bestie 
pastu tertengok la bahagian global dalam akhbar METRO.fuhhh...tajuk nye pun da ganas...facebook punca cerai! betol ke? tapi pada pendapat sue betol gak...
(sue kan kuat jeles gak..haha)
mane x nye..if suami duk menggatal ngan perempuan lain,mesti la hati si isteri membengkak, bernanah, luka, tertusuk sembilu kan...tapi, macam tu jugak if isteri yang menggatal ngan lelaki lain... hal ini boleh menjadi isu dan punca pergaduhan dalam rumahtangga. walaupun anda mungkin seorang yang profesional, tapi bila hal macam ni, tipu sangatlah kalau cakap xde rasa cemburu langsung..kan? kan?...
so, jom tengok berita yang sue baca tadi..

LONDON: Laman sosial Internet, Facebook didakwa menjadi punca kepada peningkatan kes perceraian apabila semakin ramai suami atau isteri ditangkap berkelakuan curang dalam laman itu.
Seorang peguam memberitahu akhbar The Sun demikian mengenai bagaimana kes yang diuruskannya sejak sembilan bulan lalu membabitkan Facebook. 

Menurutnya, pengguna yang sudah berkahwin terdedah untuk menipu pasangan mereka apabila berkenalan dengan pengguna lain dalam laman sosial itu. 


Mesej berbau seks dan gambar kekasih baru selepas perceraian digunakan oleh bekas suami atau isteri dalam prosiding perceraian.


Kini, peguam menasihatkan pasangan yang bertelingkah supaya berhenti menggunakan Facebook dan laman lain seperfti Second Life, Illicit Encounters dan Friends Reunited sehingga prosiding perceraian masing-masing berakhir.




Emma Patel dari Syarikat Guaman Hart Scales & Hodges di Dorking, Surrey berkata, pihaknya menangani 30 kes perceraian sejak Mei lalu dan semuanya membabitkan Facebook. 

Katanya: “Suami isteri yang curiga terhadap pasangan masing-masing menggunakan laman itu untuk mengintip dan mencari bukti kelakuan curang pasangan mereka. 

“Penemuan bukti itu akan membawa kepada peceraian,” katanya. 

Emma juga berkata, beliau sering memberi amaran kepada pasangan yang bertelingkah supaya mengelak daripada menggunakan laman itu selagi kes perceraian mereka belum berakhir. - The Sun


p/s: ape pendapat korang? setuju?or x?

2 ulasan:

ijatnuar87 berkata...

heheheh...sumer atas niat masing2..cuma jgn lepas ni ader yang cadangkan untuk blok facebook kat malaysia udah la

Suraya berkata...

yup2...pandai guna kemudahan, ok la kan..tol x cikgu?

Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...