derma nuff

“ Selamat Datang..Sila Tinggal Link Kat Komen, Nanti Sue Balas Kunjungan”

Selasa, 1 Mac 2011

AKU MMG GILA TRAFIK ! SO WHAT ??

ini adalah salah satu segmen dari abg ben yang sue join...


tajuk: AKU MMG GILA TRAFIK ! SO WHAT ??



BEN ASHAARI


tugasan: Berikan satu cerita yang menginsafkan korang tentang kematian yang boleh 
dikongsikan bersama pembaca  blog korang dan juga pembaca baru ..


ni dia ceritanya:

ni kisah sebenar...kisah yang berlaku dimaktab ni..sebelum masuk ke maktab ni, selepas spm, sue keje...mula2 kerja kat kilang proses produk ikan patin, hari2 kerja siang ikan patin, beribu2 ikan patin...
pastu, saya keje plak di kedai makan depan sekolah menengah saya dulu.. seawal 6 stngah pagi, sue dah pergi kerja...sampai lah pukul 4 setengah petang..dengan gaji rm 15 sehari... keje kat ctu, sume keje sue buat, amek order, basuh pinggan, sapu sampah, lap meja, hantar makanan n air..dan hanya sue SEORANG je pekerja...manakala tokey nye suami isteri...
huhuhu...memang amat penat dan mencabar...n masa kerja, dr msuk kerja, hingga balik, sue langsung x main handset...no msg, no calling...bab kena ngorat tu xyah cakap la..hari2, kadang2 rasa sampai nak berhenti kerja..tp sabar je la...
sue behenti pun, sebab satu hari tu sue demam, so sue call xleh bg thu mntk cuti, n tau x??? cuti konpem xde gaji kan, tp gaji tu hari keesokkan harinya tu pun di potong sampai hanya RM 10 je...
pastu, nampak sangat kejam punya majikan kan,....so sue behenti kerja n kerja lak kat cyber cafe....
masa ni dpt on9 percuma, jd ramai la kenal orang...
sue ade kenal sorang dak laki ni...nama samaran dia A...si A ni pas spm gak...n sama2 tunggu kptusan tuk msuk mktb mcm sue... so, kami sempat la berkenal2...tp hanya di alam maya tu je la...berkawan..xtukar2 no fon pun..

bila sue dah dapat masuk maktab, sue pun da xon9...(xbeli agy laptop mse tu) huhuu...sue adela tertengok seorang lelaki yang macam sangat2 familiar...rupanya si A satu maktab gak ngan sue... dia kos pendidikan jasmani..kami gelak2 je la sebab dapat tahu satu mktab...tp lepas tu kami langsung xberhubung...just satu maktab je...dia sangat baik..rramai lectrer suka dia...
tahun lepas, masa cuti semester,(pertengahan tahun),
sue dapat msg dari senior ,mengatakan yang si A dah pergi meninggalkan kami semua..dia dah ke rahmatullah..innalillah....
sue masa tu kat rumah..ngah cuti kan...sangat2 lah terkejut...
arwah meninggal sebab xcdent...ada juga kawan2 cerita, arwah ade berperangai pelik sebelum balil bercuti..tapi xsangka dia akan pergi...
sue rasa macam baru lagi kenal arwah..dan masa tu, umur kami baru 19 tahun...
itu lah...ajal maut di tangan tuhan....
ajal xmengira usia....
sama2 lah kita sedekahkan al Fatihah pada arwah...

~~~~~~~

1 ulasan:

apisv2 berkata...

slm kunjungan...
saje dtg dgr2 cerita sedih korg..
huhu
blog apisv2

Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...