derma nuff

“ Selamat Datang..Sila Tinggal Link Kat Komen, Nanti Sue Balas Kunjungan”

Jumaat, 13 April 2012

panas hangat dan terbakar!

salam semua...lama rasanya tak update blog...hurmm...asyek bergelumang dengan esemen.bertimbun!!fuhhhh...baru je lepas hantar satu folio....jem juga rasa...sebabnya hari isnin baru2 ni IPG kami terbakar!!!wah2.... ayat tu rasa macam over..huhu...sebenarnya xterbakar pun..cume rumah tempat letrik TNB tu yg terbakar something kat dalamnya...entah orang panggil ape ek tempat tu?stor letrik tu ade kat IPG ni...berwarna kelabu dan line merah biru pastu ade lambang TNB...
haaa..macam kat bawah ni la rupenye...

org pnggil pe ek stor ni??
hohoho...sue tak tahu ape...encik2 TNB, boleh tolong bagitahu tak ini ape? 
ok2..berbalik pada cerita,...memndangkan benda alah tu terbakar, maka seluruh IPG terputus bekalan eletrik...semua belajar macam duk dalam microwave..jadi,ramai la yang jadi ayam bakar..hoho..
tapi kami sebagai cikgu2 yang berwibawa,dan profesional,bersabar dengan keadaan tu....wah2..ayat nak hebat je kn...

habis je kelas, kami pun pulang ke asrama dan berharap eletrik akan ade macam biasa ...tapi sayang seribu kali sayang..harapan ku hancur musnah umpama pelamin anganku musnah..kami dapat berita yang kami akan ketiadaan bekalan eletrik dan air selama seminggu!! warggghhh..jadi orang asli la pasni..
tapi kami cuba sabar lagi la...mende dah nak jadi nak wat cam ne kan...ikhtiarkan la...cume kami risaukan esemen yang bertimbun, cam ne nak buat if tiade bekalan letrik..sume benda nak kena print,taip..nak keluar g print tempat lain n buat keje tempat lain? bukan semua diantara kami ade pengangkutan air,darat mahupun udara...

jadi, kami pun berpakat telefon seorang lecterer yang minta kami submit keje dia pada hari khamis..kami telefon untuk minta tunda tarikh pada hari ahad mnggu seterusnya...maknanya minta tangguh dua hari la supaya hujung minggu dapat balik kampung dan siapkan di kampung ...namun...hancur hatiku. mengenang dikau...menjadi keping2..lalala...hohoho..tau x? lec tu xnak bertolak ansur dan tetap nak pada hari khamis jugak!!! ggrrrr... smua pakat rasa lebih hangat panas daripada biasa..sue pun tahu..tekanan kot..macam mane nak buat keje kn...macam dia xpikir je msalah student ni... tapi naluri sue mengatakan, dia saje je cakap nak hari khamis, tapi sue berani kerat jari yang dia xde kat IPG pada hari tersebut sbb dia pantang ade cuti, mmg akan balik rompin... dan memang sah!!! semalam sue g hantar esemen, bilik dia siap berkunci lagi kott...dan dia dekat rompin,balik rumah bini dia.hahahaha...see...sue sangat mengenali lectere sue . sue yakin ramai yang  rasa ramai yang hantuk kepala kat dinding bila tahu cerita ni.hahaha.sakit hati.ok.
Onion Display Emoticon

rasa sngat fuuuuuu....macam kat komik fuuubook tu..hoho

p/s: harap2..nanti sue dah jadi cikgu, sue xbuat anak2 murid sue macam tu.... amin..


3 ulasan:

Cik Yatt berkata...

skrg msim agak panaskan..lagi letrek tarak..hee

Cik Suraya berkata...

tahu xpe..dah rasa cam nk terbakar dah duk dalam kelas...n dengar khabar, keadaan ni akn brlnjutan selama sebulan...huhu

athirahmazlan berkata...

Oiii...mangumpat ker????hahaha!
saye pun dah hantuk kepala kat pintu bilik tu..tapi tak terbukak pun. Sadis! :P

Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...