derma nuff

“ Selamat Datang..Sila Tinggal Link Kat Komen, Nanti Sue Balas Kunjungan”

Khamis, 30 Disember 2010

first time di TAG!

HOHOHOHOHO
hari ni buka jep blog, terus tengok shoutbox..tengok2 kot ade yang tinggalkan pesanan..
terus ternampak kata2 kak husna..my senior kat maktab yang dah grad..huhuu..bestnye...
ni yang dia ckp..

"sue...anda telah ditag...jom lawat blog akak."

hehe..sue pun terus g lawat blog kak husna ni..

rupa2 nya sue di tag..huhuhu
 first time ni...
ape2 pun, sue tunaikan kewajipan gak...dan menjawab semua soalan tu..huhuhu





1. namakan 3 makanan yang korang paling suka dan bagi spesifik nama makanan tersebut dan da way u like it..
makanan??susah nak jawab..sebab mmg jenis suka mkn..mcm2..
tp xpe la..ni antara yang sue suka:
coklat . nasi ayam . kentang goreng
(lagi best lau org belanja..hihi)

2. jenis air apa yang korang paling suka?
milo. milo ais dan milo kosong..tanpa gula,tanpa susu...best2x

3. which type of food yang korang paling prefer? pilih 3 malay, chinese, japanese, western, italian, mexican or arabian?
first, malay,...sebab memang dh ari2 ngadap..haha
second, western...chicken chop n fries..best uh..
n third, arabian kot...jap2..roti tempayan tu dari mana ek??arab la kan..entah la..hoho

4. apa makanan yang korang paling expert masak? dalam kata lain takyah tengok resipi tapi at da same time bila orang lain rasa orang lain akan kata..."wah, sedap gila~!!"
nasi tomato..hoho
raya jep, mesti ada yg request suh uat..ngeeee~


5. semahal mana korang bayar makanan korang?
RM 40 kebawah ase nye..
(biasa org blnje..hoho)

6. beri nama restoren feveret. apa nama makanan paling sedap kat situ.
"2 CAFE" 
siyes dia punya chicken chop n chocice blended dia best!

 7. ayam, kambing, lembu, itik, burung puyuh, burung wak2, landak, ayam denak, mana satu yang korang suka? kalo ada lain yang korang suka aku tak list korang bitau jelah.
AYAM...tapi dah makin muak..huhu
lau kambing tu, sorry xmkn...bau je pun xthn dah...
automatik pening tau..

8. restoren/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda. dan makan minum apa? kalo korang ingatla..
name kedai makan tu tak ingat la..sebab xplan pun..bhnti kedai tu sebab dah lewat  nak berbuka puasa..yang pasti, kat bangi la..
makan nasi goreng daging merah n milo ais...


9. apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang. kenapa?
kena jawab gak eaa..
asam pedas n mee bandung...
beliau sangat sukakan asam pedas, n sangat pandai masak mee bandung...
org muar kn...huhu


10. kalo korang pergi rumah orang, korang harap tuan rumah tu hidang apa?
milo ais n kek blueberry cheese
konfirm terus ingt jalan nak ke rumah tu walaupun if tu bru first time g...hahaha

11. makanan yang korang tak boleh telan langsung..samada tak sedap or tekak korang dah kembang..
ikan darat (haruan ,keli, patin dan rakan2 mereka)
kambing
buntut ayam..hoho..geli tahap trauma


12. menu raya paling disukai?
biskut cornflake!
bagi 3 balang pun,sue boleh habiskan! ;) ~

13. jajan or cekedis feveret?
siyesly, sue xmkn sangat menda ni..
kdg2 sebulan x sentuh lngsung..
tp lau yang suka, BIKA la..

14. beri 2 makanan yang emak korang masak korang suka.
ayam goreng kunyit (sangat sedap makan ngan nasi panas2)
bubur caca

15. makanan paling pedas korang makan..sapa masak?
sue xsuka pedas..lau sikit2 tu ok la...
tapi ritu akak beli tomyam kt kedai mane ntah kt kg ni..
sekali suap jep, terus g mnum air, masuk bilik..
merajuk sebb xleh mkn...hahahahaha
n marah2 kat tukang masak (mcm la dia dengar)
haa..sal tukang msak tu, xthu..tp yg pasti beliau wanita

16. kalo korang jumpa orang yang tag ni apa yang korang nak beli/belanja?
belanja dia kek coklat...dia memang suka kek!hehe

17. sila tag 5 orang yang dipaksa untuk buat tag ni. 







jawapan jujur ikhlas daripada sue..huhu

p/s: yg di tag, sila jalankn tanggungjawab anda juga..hoho

12 ulasan:

Hanis MY berkata...

kelakar la nak tuan rumah hidang milo ais dgn kek blurberry cheesecake itu kena h secret recipe la nampak gayanya... comel seme jawapan sue, okies akan diusahakan yer...

Aidanatasya berkata...

thnx dear.... aida usahakan jawab soalan tu yerrr.......

<3

Suraya berkata...

;) okies...thanx..hehe
sayang kamu semua...sporting..:)

monica berkata...

thanks suraya sudi tag saya..saya akan jawab ye.. :)

Suraya berkata...

:) yea monica..most welcome..jwb comel2 n jujur2 ea,,..:)

KimiCnoL berkata...

naseb baek xkene tag..saya mmg malas nk jwab tag2 nie..haha..sure,kalau bagi milo 1kg sehari je boleh habiskn..hehehe

Suraya berkata...

huhu..sbb tu kt umah lau sue balik, cepat je abes milo..ngeeeee~

rizwan's sweetheart berkata...

hoho... pasti akak akan jawab... tp sok ea.. memalam camni p1 macam penyapu.. hehehe... harus dilet go la minatang ni...

TQ sue tag akak... akak mmg suka bab2 menjawab tag ni... huhu

Suraya berkata...

hehe..mean saya memlih insan yang tepat..hehe

KimiCnoL berkata...

haha..boleh la sue bukak kilang milo lepas nie..tapi sendri buat sendiri minum..hehehe

JOM BACE ENTRY BARU =)
"1.khairul fahmi vs nora danish vs julia perez"

zOeY zAu YaH berkata...

mcm mengundi lak sbb kene jalankan tggujwb tapi best gak kalau kene tag kan?

follow me back zoeyzauyah.blogspot.com

teddyuna berkata...

alolo.. comeynye kucing tu ..;))

Suami Isteri

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...