derma nuff

“ Selamat Datang..Sila Tinggal Link Kat Komen, Nanti Sue Balas Kunjungan”

Jumaat, 25 Oktober 2013

Lawatan Ke Melaka Bersama Rombongan Sekolah Encik Suami! Seronok!




Assalamualaikum...harap-harap sihat le semuanya ye... dah lama rasanya tak update pasal perkembangan hidup...asyik2 post pasal resepi , teringin juga la nak tulis pasal peribadi kan..hehehe...minggu lepas sue ade ikut rombongan sekolah encik suami ke Melaka..3 hari dua malam..hari rabu lepas raya haji terus sue ikut encik suami balik ke merchong, pahang kan...hehhe.maklumlah..masih cuti...minggu2 akan datang pun dah xde kuliah sebab dah mula study week..jadi, harus lah dibiarkan minggu itu study, dan kita pergi holiday dulu..kekekke.. kami bertolak hari jumaat jam 2 petang mengikut perancangan, tapi last2 lewat jugak bertolak..biasa la kn..urus budak2 dulu...sue pn xpasal2 jadi guru pengiring jugak...padahal gi sana sebagai isteri cikgu je..xpe lah..lagipun sue sendiri yang rela..seronok tau..sebab nanti sue pun akan hadapi situasi mcm tu jugak..ni kira latihan la... budak2 sekolah tu pun memang panggil sue,cikgu..jadi xrasa janggal pun...sue pun memang dah selalu chat ngan anak2 murid suami sue.. contohnya ngan sattariah, arina, dan beberpa lagi murid lain..

masa dalam perjalanan, ade la budak muntah..sian jugak kat budak tu..sue cume leh tolong hulurkan minyak angin je la...kebetulan masa tu kami berhenti kat R&R kat muadzam...jadi cepat2 lah budak tu buang muntah tu kan..nasib baik muntah dalam plastik...kalau tak, berbau satu bas, yang lain lak muntah...sue xleh sangat bau muntah, kang xpasal sue yg xpernah mabuk naik bas pun leh termuntah..tapi memang sian kat budak tu, namanya wani, sebab memang naik je bas, dia akan muntah...hmmm...tp yang kelakarnye budak2 ni, baru berhenti kat muadzam, diorang dah membeli sakan dah...huhuhu...cerita sakit hati pun ade...dinasihatkan sape2 nak berhenti makan kat R&R muadzam, xpayah la makan kat situ. MAHAL GILER! bayangkan, nasi kosong ngan ayam masak merah je pun dah RM7 ringgit..wat theeee????? sian kat budak2.. diorang bukannya bawak duit banyak sangat pun kan...eee..tengok muka akak cashier tu pun rasa macam nak lempanng je...dia xkira pun, setakat tengok2 lebih kurang pastu cakap harga, mahal2...eee.....geram!

sesampai je kat melaka, kami duk homestay dekat ngan MITC...rumah tu kire ok la...makan pun dalam pakej lawatan jugak..makan pagi, tengahari, malam dan supper..jimat le cikit duit bebudak kan...hari sabtu tu kami gi zoo melaka! seronok giler!!!!!! pastu gi planetarium,..untuk pengatahuan korang, ni kali pertama sue masuk planetarium..jakun giler ase...mase masuk bilik tayangan dia tu kan, rasa macam excited giler sebab macam duk dalam kapal angkasa..huhu..tp last2, tertidur plak sebab seat dia macam baring camtu kn...cume yang hanginnye, orang belakang sue tu main sepak2 seat..grrrrr!!! bagitahu kat encik suami, dia suh sabar je..kalau ikutkan hati, nak je sue pusing belakang dan bagi jelingan maut! huh! sabo je la~~~

pasangan harimau sejoli..google punya gambar..sebab xnyempat snap
ini pun google..tengok ni teringat citer madagascar :D


lepas tu kami gi jalan2 kat bandar melaka, muzium kapal tu, dan membeli belah...dan malam tu kami naik menara taming sari! seronok! tapi gayat gak la...takut juga...encik suami lak memang suka sangat naik mende2 tinggi2 ni...tapi indah la..dapat tengok permandangan bandaraya melaka waktu malam....pastu kami naik river cruise melaka...rasa excited la jugak..kebetulan malam tu hujan juga renyai2..kami duk  depan sekali...tapi silap percaturan rupanya...bila ade bot lain lalu, air terpercik masuk ke dalam bot dan eeeeuuuuu....geli gila..sue duk sembunyikan muka kat belakang encik suami sebab takut kena air sungai yang terpercik tu...ermm...cara dia buat hiasan kat bangunan sepanjang sungai tu memang menarik, cume sue sangat tak tahan bau sungai tu.. busuk! huhuu..rasa loya pun ade..cume sue kagum la tengok art2 kat bangunan sepanjang sungai tu...sangat2 menarik...


antara bebudak yang gi lawatan..wani, farah, sattariah,laila dan lain2..xingat nama..huhuhu 

ni bergambar ngan sattariah...candid punye..huhu..ni la kirenye best student kat sekolah tu...baik budaknye..bercakap pun sopan je, hormat orang tua..

next....

esoknya kami pagi2 lagi ke MYDIN MALL melaka..hahahahahhaa... nak jugak gi mydin kan...bagi can kat bebudak jenjalan kan... tapi yang kelakarnya kat mydin uh, bila encik suami suruh sue teman 2 orang budak gi toilet...sue pun bawak la kan...encik suami cakap tandas kt tingkat atas, so..nak naik kena la naik tangga gerak tu kan..tiba masa je kat tangga, budak tu macam nak menangis ckp " cikgu,....xnak cikgu..takut cikgu....xnak" hahahhahahaha... memang rasa nak gelak giler...orang kat belakang plak pandang2..sue pun bawak diorang ke tepi dan bagitahu macam mana nak gi tandas kalau xnak naik tangga tu..tapi dia ulang ayat yang sama jugak... tiba2 sue terpandang sign toilet kat aras bawah tu..terus je bawak diorang masuk..hahahhaha...kesian pulak bila pikir balik..bertapa mereka tidak biasa dengan kemudahan masa kini..hmm...maklumlah..anak2 orang susah, kawasan tempat tinggal plak jauh dari bandar...

seterusnya..
tengahari tu kami ke A FAMOSA WATERPARK...dan orang yang paling excited adalah encik suami...sebab itu adalah agenda yang dinanti2kan nya sepanjang lawatan ni..kami main je gelongsor2 yang ade, tiba masa dia ajak naik gelongsor yang tinggi giler dan turun xyah pkai pelampung tu...serius sue takut! sebab encik suami ajak jugak, sue pun ikutkan je le..kerana sayangkan suami, hamba buang segala ketakutan..ecece..tapi rupanya..ya Allah ...memang gerun..masa turun tu rasa macam xleh bernafas...dan rasa macam nk cepat2 je sampai bawah...cerun giler...rasa macam segala organ dalam perut dah beralih..tu kali pertama dan terakhir sue naik mende alah tu... xnak dah pasni! dan korang tau x, encik suami 2 kali ulang naik geongsor tu..adeh....memang xde perasan gerun langsung...seronok katanya!
lebih kurang camni la muka excited encik suami tu..hehehhe

dan inilah gelongsor yang scary tu...kami naik yang tak berbumbung tu...yang berbumbung tu ditutup..tapi yang berbumbung tu lagi scary agaknye sbb cerun giler!


lepas tu kami bertolak balik ke Merchong...bas sunyi sepi sebab semua tido kecuali driver bas la kn..heheh...mane tak mau tidonye, dah semua penat duk main air tadi...tapi ape2 pun, pengalaman bersama mereka sangat menyeronokkan...lagipun majoriti budak tahun 6 kan, tahun depan memang susah dah nak jumpa bila masing2 dah ke sekolah menengah lain2...encik suami pun mintak tukar ke terengganu da..tp entah dapat entahkan tidak le...sue harap2 dapat la...umm...tp tak kira la dapat ke tak, yang penting sue nak berada disamping encik suami walau dimanapun berada.. sebab sue sayang sangat dia.. huhuhu..tibe2 tacing jiwang la...sowi..sowi.. :')


alaaaa...tapi tak banyak sangat amik gambar...lagipun, ade orang tu siap menangis lagi sensitif pasal xamik gambar...siapa dia tu? entah la...pikir la sendiri..hehehehehe



p/s: kepada encik suami: nanti kite gi jenjalan lagi ea...papepun setel sal baiki kete dlu..kalau cukup bajet, leh la kite jenjalan lagi..kalau xleh pun, xpe..next year ade lagi...asalkan tak menyusahkan abg :)

4 ulasan:

ijatnuar87 berkata...

hehehehe...insyaallah nnt kita g jenjalam lagi...sabar menanti,hehehe

Amsyahril Syahril berkata...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



Muhalith Sanip berkata...

Assalamualaikum w.b.t

Kami di Homestay Kesidang juga menyediakan penginapan yg selesa dan murah di Bandar Melaka untuk rombongan sekolah dan juga utk family. Untuk maklumat lanjut boleh layari http://homestay-dibandar-melaka.blogspot.my/2014/08/pakej-rombongan-sekolah-ke-melaka.html

mafizah berkata...

Kita boleh dapatkan senarai homestay Melaka yang murah di Melaka berhampiran lokasi pelancongan di Bandar Hilir dan Klebang sila lawati;
http://www.homestaymelaka.com.my atau http://homestaymelaka.worldheritage.com.my. Sila hubungi melalui telefon atau Whatsapp ke 013-2987378 (Hana) untuk tempahan.

Bagi penginapan apartment dan hostel murah untuk rombongan ke Melaka berhampiran lokasi pelancongan di Bandar Hilir dan Klebang boleh lawati http://www.indahkembara.com

Ataupun kita ada membawa rombongan pelajar ataupun kumpulan bolehlah mendapatkan pakej-pakej menarik untuk penginapan di Melaka dengan melawati http://pakejlawatan.worldheritage.com.my

Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...