derma nuff

“ Selamat Datang..Sila Tinggal Link Kat Komen, Nanti Sue Balas Kunjungan”

Selasa, 21 Jun 2011

lukisan terbaru ros merah semekar cinta cikgu suraya


cuti dah tamat dan sue pun dah masuk mktb balik daa....
so,dah boleh update blog..hehe...
kali ni sue nak berkongsi lukisan sue yang sue buat pada 15 jun 2011 iaitu pada hari rabu lepas....biasala kan..petang2 sue boring xthu nakbuat apa..so,sue amik kertas lukisan saiz A2 yang sememangnya sentiasa ada bekalan dirumah..(sue mmg selalu sediakan kertas lukisan..tak sempat abes,sue dah beli baru :) )....ok,sambung balik...dan sue amik alatan2 melukis sue...
pikir gak nak lukis ape...tibe2 teringatkan bunga ros merah...favourite ros seseorang ^_^....sue xpernah lukis bunga ros..sebab sue selalu pikir yang ianya susah....tapi hari tu sue cabar diri sendiri....fuhhhhhh....dan inilah hasilnya apabila dicabar diri sendiri...memang xseberapa pun....

opss....ni bukan ros...hihik...nyempat letak pic sendiri...lalallalala


ok x? ros merah ni.....

ni masa mula2 warna bunga tu...background dah diwarna awal2 dengan warna kuning pucat...


seterusnya daun pula....mase ni bunga belom buat ton....

dan lagi...



ni hasilnya masa nak ukur nak letak lam frame daaa :)

yang ni sue amek gambar dari jarak dekat....*maaf kualitas gambar kureng*





sue dah spray clear selepas siap lukisan ni..so, warnanya terjaga la...sue hasilkan ton warna tu guna pensel warna luna...jadi ni kira mix media la...poster colour + pensel warna....

ape pendapat korang?

sue suke lukisan ni....kalau korang pun suka,like la :)



9 ulasan:

Pendamba Mawar berkata...

comeynye...hurm jeles2.saya xpandai melukis..zulkarnaim faiz admin pendambamawar.blogspot..saya da follow jugak blog cikgu

Cikgu Suraya berkata...

terima kasih...sape cakap xpandai?insyaallah awak boleh...kne ade minat dan usaha :)

SYARIFF HAIKAL berkata...

NK 1 BOLE??

HeziqaMushadadLee berkata...

oke!jeles!minat tapi tak pandai

Cikgu Suraya berkata...

syariff: sila2...tp yg ni xleh petik..hahha

Cikgu Suraya berkata...

heziqa: tak pandai? kena belajar.....sue pun dulu xpndai langsung..tp sebab minat,sue usaha...so, sekarang ni kira boleh la sikit2....walaupun masih banyak lagi yang sue perlu belajar...:)

jee jijie berkata...

sangat cantik !!

ELY FAUZIANI ISMAIL berkata...

itu sgt cantek ok!kamo hebat bangat lukis2.ely pndai conteng2 aje =)

ɛмα-яαнмαн berkata...

Cantikkknya lukisan... Akak pun cantik juga... :)

Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...